Nyári hőségben frissíts bulgur salátával!

A Magyarországon török rizsként elhíresült bulgur valójában tört durumbúza, amiből kiváló vegán ételeket lehet készíteni. Jobbnál jobb vegán receptek közül lehet válogatni.

A nyári hőség kifejezetten kedvez a vegánoknak. A kert és a piacok, mind tele vannak gyümölcsökkel és zöldségekkel és a szervezet sem igényli a nehezebb ételeket. Egy jól választott, a vegán étrendbe illeszkedő alapanyaggal, mint például a bulgur, pompás, hűsítő frissítő vacsorát készíthetünk percek alatt.

A legismertebb a Tabulé bulgur saláta, amit az észak-afrikai arab országokban előételként kínálnak. A csak vegán alapanyagokat tartalmazó hozzávalókból – bulgur, paradicsom, uborka, újhagyma, petrezselyem, citromlé só, bors és olivaolaj percek alatt könnyű ételt varázsolhatunk az asztalra.

bulgurMexican

A bulgurt, hasonlóan, mint a kuszkuszt, kétszerannyi, forró sós vízzel kell felönteni és kb. 15 percig letakarva állni hagyni, amíg meg nem puhul. A megfelelő keménységű bulgurt keverjük össze az apróra vágott hozzávalókkal.

A bulgur saláta kicsit nehezebb és melegítőbb formája a mexikói bulgur saláta, amit ellentétben a tabuléval lassú tűzön, puhára főzve készítünk.

bulgurMexican

 

Első lépésként apróra vágott fokhagymát megpirítunk olíva olajban. Ehhez adjuk hozzá a száraz bulgurt, a konzerv kukoricát és babot, az apróra vágott paradicsomot és újhagymát. Felöntjük zöldségalaplével, ízlés szerint sózzuk és fűszerezzük. A mexikói bulgur saláta alapfűszerei a bors, a római kömény és a chili. Az ételt jól összekeverve 15-20 percig lefedve főzzük. Amikor elkészült, kockára vágott avokádót keverünk még hozzá.