A romkocsmázás mellett az étkezés is fontos

Budapesten számos, különféle típusú és kategóriájú vendéglátóhely működik, ahol szinte éjjel-nappal hódolni lehet szórakozás iránti vágynak. Viszont sok hazánkba látogató turistának és természetesen helyi vendégnek fontos, hogy a kikapcsolódás mellett hazai, jó esetben házias ételeket fogyasszon. A FreePubCrawlBudapest.com weboldal segítségével olyan romkocsma helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek a szomj mellett a finom étkezés lehetőségét biztosítják.

Kőleves Kert

A 07. kerület Kazinczi utca 37-41. szám alatt található Kert és kisvendéglő a helyi lakosok körében is népszerű menüző hely. Az egykori kóser húsüzem helyén nyílt romkocsma a Szimpla kerthez hasonlóan az úttörők közé tartozik, és az eltelt évek alatt folyamatosan alakították a közönség igényeivel összhangban. Az idilli környezet nemcsak kitűnő pihenő hely a belváros szívében, de a minőségi szolgáltatások miatt a kocsmatúrázok egyik népszerű bázisa.

koleves kert

 

Púder Bárszínház

A Púder a 09. kerületben a Ráday utca 8. szám alatt található. A hely jellegzetes aromáját az adja, hogy a budapesti igényes vendéglátás, és a kultúra összefonódását mutatja be egyedi hangulatú  környezetben. A Magyar Nemzeti Múzeum közelében könnyen megközelíthető és a világkonyha mellett az autentikus ízek egyaránt szerepelnek az étlapjukon. A szórakoztatást több szinten űzik, mint nyitott kulturális tér, helyet adnak különféle mozgásművészeti, képzőművészeti, színházi és zenei eseményeknek egyaránt.

puder

Ellátó kert

Az Ellátó kert, amely a bulinegyed egyik legendája volt, 9 évi működés után 2019. év végén bezárt.

Ellato Kert