Hop on hop off Budapest városnéző busz

A fővárosba érkező külföldi turisták száma folyamatosan növekszik, míg korábban a tavaszi és nyári évszakokban volt a legnagyobb a forgalom, addig jelenleg a téli városlátogatások is egyre több látogatót vonzzanak. A megnövekedett érdeklődésre tekintettel, egyre több hazai cég kínál idegenforgalommal kapcsolatos szolgáltatást, kifejezetten a külföldi vendégsereg megcélzására. A JustBudapest.com például a város kulturális attrakcióinak bemutatásán túl, szórakozóhelyeket, autóbuszos hop-on hop-off túrákat, és dunai hajókirándulásokat is ajánl a weboldalán.

Budapest a külföldiek, különösen az európaiak körében egyre népszerűbb, akik jellemzően pár éjszakás itt tartózkodás alatt kívánják megismerni a város szabadidős és kulturális nevezetességei. A felmérések szerint a látogatók aktívan programokon vesznek részt, de múzeumokat és a fürdőket is kedvelik. A főváros nevezetességei hasonlóan más TOP turista célponthoz egymástól viszonylag nagy távolságra helyezkednek el. A távolsági akadályok leküzdésének egyik legkényelmesebb módja a hop-on hop-off szolgáltatások igénybe vétele, amely nemcsak azzal könnyíti meg a turisták dolgát, hogy a főbb látványosságoknál áll meg, de az időtartama alatt folyamatos benyomás gyűjthető a város mozgalmas életéről és berendezkedéséről.

hop on hop off budapest

A kétéltű városnéző buszok nemcsak a szárazföldet, de az út alatt a Duna vizét is birtokba veszik. A szolgáltatás a 2010-es évek végén jelent meg Budapesten, és óriási élményt nyújt az utcán közlekedő busz, amely egyszer csak a Duna habjai felé veszi az irányt.

A szárazföldi hop-on hop-off járatok (egyes társaságok csak tavasztól őszig közlekedtetnek) naponta, előre meghatározott útvonal mentén közlekednek, és a város fő idegenforgalmi látványosságait lehet kényelmesen megtekinteni.