Papírforma vagy meglepetés vár a Bajnokok Ligájában?

Érhetnek meglepetések.

A Bajnokok Ligája nem az a játéksorozat, ahol folyamatosan új neveket kellene tanulnunk, gyakran és gyorsan cserélődő szereplőkkel találkoznánk, ahogy az lenni szokott egy gondosan megírt forgatókönyvű szappanopera esetében. Ki túlzással az óriások harcának is nevezhetjük a labdarúgás igazi sztárklubjainak összecsapásait, ami egyúttal a sikerének kulcsa is a BL-nek, másfelől pedig az egyik leggyakrabban felrótt negatív jellemzője is. Ennek ellenére minden alkalommal nagy izgalom és várakozás kíséri a mérkőzéseket.

Sztárok a középpontban

Különösen igaz ez két játékosra, akik ezúttal egészen más miatt is extra figyelmet érdemelnek. Emberi sajátosság vagy sem, de kifejezetten szeretjük az ellentétpárokat, az összehasonlításokat, akkor pedig ez még inkább igaz, amikor a pár felei lehengerlően tehetségesek. Egyszerűbben szólva a sportban (is) előszeretettel keressük az olyan karaktereket, kiemelkedő képességű játékosokat, akiknek eredményeit össze lehet vetni, elemezni lehet. Amikor pedig a csapatoknak egy-egy kulcsszereplőjében rábukkanunk egy ilyen emlékezetes alakra, akkor hamarosan megjelenik mellette a vetélytárs is, hiszen úgy is mondhatnánk, ez az élet rendje. Ezúttal a Bajnokok Ligája, ahol végső körökben a legelitebbnek számító csapatok mérkőznek meg egymással most azért is különösen érdekes, mert a mai labdarúgás két legnagyobb sztárja a nyáron igazolt át egy másik klubhoz. Lionel Messi és Cristiano Ronaldo olyan professzionális játékosok, akikről az is hallott már legalább egyszer, aki még csak focilabdát sem látott közelről. Átigazolásuk sok izgalmat tartogat, de nem csak a szurkolóknak, az elkötelezett rajongóknak, hanem a sportfogadási irodáknak is egyaránt. Az új helyzetekre egyébként a leleményesebbek könnyebben reagálhatnak az élő fogadás segítségével, hiszen most könnyen lehet, hogy minden eddig ismert lépés más irányt vehet.

Miért ez a nagy felhajtás?

A világ focirajongó fele tehát árgus szemekkel figyeli Lionel Messi és Cristiano Ronaldo összecsapását, akiket a legnagyobb riválisként tartanak számon. De miért van ez? Cristiano Ronaldo a Manchester United színeiben lép pályára – újra. 2009-es távozása után, amikor is a Real Madridhoz igazolt, 2021 nyarának végén újra hazatért, a rajongók legnagyobb örömére. Az ötszörös aranylabdás játékos megjárta a Juventust is, mielőtt visszatalált volna a vörös ördögökhöz, akik kitörő örömmel fogadták a portugál válogatott csapatkapitányát. Ugyan felmerül a kérdés, bírni fogja majd a tempót a harmincas játékos az angol bajnokságban is? Tehát nem csak a meccsek okoznak óriási izgalmakat, hanem az átigazolások is, így nem véletlen, hogy a Barcelona színeiben felnőtt Lionel Messi Párizsba igazolása óriási figyelmet kapott. Csak reklámfogás lenne a váltás? Az egész csapat játéka megváltozik majd? A sztárjátékos köré kell építeni a csapatot? Kérdések sora záporozik 2021 nyara után mindkét átigazolás kapcsán.

A Paris Saint Germain bevásárlása hozzáértők szerint olyan jól sikerült, hogy a nem könnyen szóra bírható, de a csapatát könnyeivel búcsúztató argentin érkeztével a legnagyobb esélyesévé váltak a Bajnokok Ligájának. Igazi sztárokból épül fel a csapat, ahova Messi érkezett, és könnyen lehet, ahogy egyes szakértők vélik, hogy így az argentin jóval kevesebb erőfeszítéssel is bajnok lehet, mint riválisa a régi csapatában. De mi lesz, amikor egymással mérik majd össze az erejüket? Nem kell lebecsülni a Barcelona átigazolt zsenijét sem, elég csak arra gondolni, hogy a Maradona utódjaként is emlegetett csatár hat aranylabdájával CR előtt áll a legjobb egyéni teljesítményért járó dobogó első fokán. Messi egyelőre nem pihen, Pelé rekordját megdöntve a legeredményesebb dél-amerikai focistává avanzsált.