Két tipp, amitől a saját kertedben is úgy érzed magad, mintha nyaralnál!

Kertes házban élsz? Szerencsés vagy! Az utóbbi időszak megmutatta, mekkora előny, ha ki tud az ember menni a szabad levegőre, mindezt pedig biztonságban, a saját udvarán teheti meg. Kert és kert között azonban hatalmas a különbség, így nem mindegy, milyen környezetet teremtünk magunk körül. Mutatunk két tippet, amelyek betartásával mindig olyan érzésed lesz, mintha nyaralnál.

1. Alakíts ki egy medencés luxusszakaszt

Rögzítsük az elején a tényt: a medence nem számít luxuscikknek. Persze nem a húsz méter hosszú, épített, fedett megoldásokra gondolunk, azok kiépítése tényleg nagy feladat, ám a kisebb, mobilabb medencék beszerezése nem jelent kiugró költséget. Elég szétnézni az Alza kínálatában, hogy lássuk, mennyire gazdaságos áron beszerezhetőek az egyszerű, mégis nagyszerű megoldások. Ám a medence nem minden, érdemes körülötte kialakítani egy igazi kis luxusszigetet, ahová el lehet menni „nyaralni”, ha már szűkösek az otthon falai. Nem kell itt sem extrára gondolni: legyen benne árnyék, kényelmes ülőhelyek, napozásra és fekvésre alkalmas ágyak, esetleg egy hűtő, ahonnan bármikor hideg frissítővel szerelkezhetünk fel. Érdemes a medence környékét leburkolni valamilyen formában, erre csúszásgátlós szőnyegek, esetleg természetes faburkolatok is elérhető áron beszerezhetőek.

2. Grillezni mindig lehet

A medencézés közben és után megéhezik az ember, így a luxusérzés úgy növelhető, ha egy grillsarok is rendelkezésre áll a kertben. A grillezésre minden időpont jó időpont, ha pedig mobil az eszköz, vagy fedett helyen van, az időjárástól sem kell függővé tenni ezt az elfoglaltságot. A grillezés lehet, hogy amerikai filmekből ismerős sokaknak, de egyáltalán nem csak a tengerentúlra jellemző. Tulajdonképpen egy közösségi élményről beszélünk, amely összehozza a családot és a barátokat, így igazán lélekemelő elfoglaltságnak számít. Amíg a gyerekek medencéznek, apuka vagy anyuka elkészítheti a finomabbnál finomabb fogásokat, húsokat és zöldségeket, hogy azzal elkényeztesse az apróságokat. Jól hangzik? Nem véletlenül mondjuk, hogy egy grillező kiépítése olyan értéket ad a kertnek, amely által sokkal jobban ki lehet használni annak előnyeit, adottságait.