Miami látnivalók

Miami egy több százezer lakosú város az Egyesült Államok keleti partján, Floridában található. A városban levő óriási kikötő igazi metropolisszá teszi Miamit. Ha szóba kerül a város, azonnal a ragyogó napsütés, a csodálatos fehér homokos strandok és a hullámok lovasai a szörfdeszkások jutnak az eszünkbe. Az itt látható luxusszigetek és a csodálatos pálmafás sétányok valóságos trópusi hangulatot árasztanak.

Miamiban rengeteg látnivaló várja az oda érkezőket. A jól ismert Ocean Drive a sok színű épületeivel, a hatalmas felhőkarcolók, a végtelen mindig zsúfolt strandok és még lehetne sorolni sok mást.

A híres Ocean Drive híres és jól ismert az éjszakai életéről. Aki szórakozni, kikapcsolódni vágyik az feltétlenül keresse fel mert itt éttermek, bárok és klubok sokasága várja a vendégeket. Az úton mely párhuzamosan fut a tengerparttal minden este megtelik luxus limuzinokkal és sportautók sokaságával. A város legnevezetesebb klubjai is itt vannak, mint a Club Space, a Crobar, a Mansion, a Mango’s Tropical Cafe és a Nikki Beach Club.

Miamiban járva érdemes ellátogatni az Art Deco negyedbe ahol az 1930-as és 1940-es években épült épületek sora látható. Ezek az épületek nagyon szépen fel vannak újítva, a történetük idegenvezető által ismertetve hallgatható meg. Az Art Deco negyed is az Ocean Drive-on található.

Miami

A Little Havanna, Miami kubai városrésze ahol több mint egymillió kubai menekült él. Így nem kell csodálkozni azon, hogy Miamiban több a spanyolul beszélő, mint az angolul. Az ide látogatóknak érdekes program lehet az El Credito dohánygyár megtekintése.
Miami központi része a Downtown, ebben az üzleti élettel teli részben állandó lüktető élet zajlik. z itt épület bankok és a biztosítótársaságok magasra nyúló felhőkarcolói éjszaka nagyon szép, különböző színekben pompáznak.

Bal Harbourban élnek a város gazdag emberei, ez Miami luxus városrésze. A félszigeten fekvő Bal Harbourban luxusvillák, luxusszállodák és luxusüzletek találhatók. Azért is érdemes idelátogatni mert csodálatos, nagyon hosszú homokos strandja van.

Utazási tippek
Firenze látnivalók
Freiburg látnivalók