Tisztaság vegyszermentesen

Egyre több vegyszert használunk a mindennapokban. Erre vezethető vissza az egyre szélesebb körben elterjedő különféle allergiák kialakulása is. Ráadásul gyermekeink fokozottan ki vannak téve ennek a fogyasztói társadalom legfiatalabb generációjaként. Sokat tehetünk viszont családunk egészségéért, ha természetes alapanyagokból készült, lebomló tisztítószereket használunk.

A legtöbb ember arra törekszik, hogy egészségesen éljen. Ehhez viszont a megfelelő étkezés és a mozgás kevés. Környezetünkben is muszáj odafigyelni rá, hogy kerüljük a káros anyagokat. A klóros, benzolos és savas vegyszerek elegyéből álló tisztítószerek pont ilyenek. Ha nem megfelelő módon és mennyiségben használjuk őket, különféle légzőszervi panaszokat és allergiát okozhatnak. Akinek gyermeke vagy háziállata van, különösen körültekintőnek kell lennie ilyen téren.

Milyen felületeken elsődleges a vegyszermentes tisztítás?

A legfontosabb terület, ahol ez igazán kritikus, az étkezések helye. Az asztalon közvetlen érintkezhetnek a különféle vegyszerek az étellel. Például csemetéink jóvoltából, akik jellemzően szeretik tányér nélkül az asztalon hagyni a félig megevett süteményt. Ezért kiemelten fontos egy citromsav vagy sziksó alapanyagú tisztítószert használni az étkezőasztal tisztításához. Ezáltal elkerülhetjük, hogy a gyermekünk folyamatosan saját magát mérgezze vegyszerekkel. Ehhez hasonlóan ugyanígy kiemelt terület az ágy és háziállatok esetében a fekhely területe.

A legjobb megoldás természetesen

Már egészen sok vegyszermentes alternatíva létezik a tisztítószerek terén, amiknek alapja lehet akár szódabikarbóna vagy illóolaj. A fertőtlenítő hatásért pedig általában teafaolajjal kombinált szereket használnak. Hacsak nincs valami nagyon komoly szennyeződés ezeken a felületeken, megéri a természetes összetevőket választanunk. Talán nem azonnal, de előbb vagy utóbb mindenképp kifejtik hatásukat szervezetünkre a különféle vegyszerek. Nagyon sokat tehetünk ezzel családunk és saját magunk egészségéért.