Olaszaszország nyaralás: Irány Dél

A valódi nyaralási élmény ezen a helyen garantált. Jöjjön el Olaszországba és fedezze fel az ország legszebb strandjait, történelmi városait. Összeállításunkban három dél-olaszországi desztinációt mutatunk be.

Szicília

Szicília a Földközi tenger gyöngyszeme, a legnagyobb sziget a Földközi tengerben.Szicília csodálatosan szép tájakkal, remek időjárással, fantasztikus ételekkel, és igazi olaszos vendégszeretettel várja  a turistákat. Szicília szigetén található a híres és a mai napig aktív vulkán az Etna. Szicília neve sokak szerint összeforr a maffiával, de ezért az apróságért kár lenne kihagyni ezt a mesébe illő szigetet. Hölgyeknek tökéletes uticél, ugyanis a szicíliai konyha a fogyókúrázók álma, isteni finom, és nem hízlal, ugyanis rengeteg zöldséget tartalmaz mennyeien elkészítve.

szicília

Szardínia

Szardínia egy hegyes és dombos vidék gyönyörű tengerparttal, körülötte apróbb szigetekkel. Kellemes mediterrán éghajlatának köszönhetően a szezon itt jóval hosszabb, mint az olasz Adrián, és csodálatos módon itt szinte soha nem fagy. A szigeten sok természetvédelmi terület van, ahová érdemes kirándulásokat is szervezni. Szardíniára nem csupán azért érdemes, hogy a parton heverjünk, hanem kirándulni, túrázni és vitorlázni is, na meg persze történelmi látnivalókat látogatni. Yacht bérlés a sziget szinte összes kikötőjében lehetséges. Szardínia attól függetlenül, hogy Olaszországhoz tartozik, hihetetlen autonómiával rendelkezik.

cala-goloritze

Nápoly

Nápoly egymillió lakosával Olaszország harmadik legnagyobb városa, a turisták egyik legnépszerűbb olasz uticélja, ha városlátogatásra érkeznek. A városból csodás panoráma tárul a Vezúvra és a tengerre, ami csodálatos kontrasztot alkot.A történelmi belváros lenyűgöző építményekkel várja a fényképezőgépet kattintgatni vágyó látogatókat. Kiváló éghajlatának köszönhetően májustól októberig kellemes hőmérséklettel fogadja a kíváncsi turistákat. Nápolyban a föld alatt húzódó barlangrendszer és a szűk sikátorok, valamint  a Nápolyi öböl igazán különleges élményt nyújt az ide látogatóknak.

Nápoly