Olaszaszország nyaralás: Irány Dél

A valódi nyaralási élmény ezen a helyen garantált. Jöjjön el Olaszországba és fedezze fel az ország legszebb strandjait, történelmi városait. Összeállításunkban három dél-olaszországi desztinációt mutatunk be.

Szicília

Szicília a Földközi tenger gyöngyszeme, a legnagyobb sziget a Földközi tengerben.Szicília csodálatosan szép tájakkal, remek időjárással, fantasztikus ételekkel, és igazi olaszos vendégszeretettel várja  a turistákat. Szicília szigetén található a híres és a mai napig aktív vulkán az Etna. Szicília neve sokak szerint összeforr a maffiával, de ezért az apróságért kár lenne kihagyni ezt a mesébe illő szigetet. Hölgyeknek tökéletes uticél, ugyanis a szicíliai konyha a fogyókúrázók álma, isteni finom, és nem hízlal, ugyanis rengeteg zöldséget tartalmaz mennyeien elkészítve. Szicíliai szállások itt!

szicília

Szardínia

Szardínia egy hegyes és dombos vidék gyönyörű tengerparttal, körülötte apróbb szigetekkel. Kellemes mediterrán éghajlatának köszönhetően a szezon itt jóval hosszabb, mint az olasz Adrián, és csodálatos módon itt szinte soha nem fagy. A szigeten sok természetvédelmi terület van, ahová érdemes kirándulásokat is szervezni. Szardíniára nem csupán azért érdemes, hogy a parton heverjünk, hanem kirándulni, túrázni és vitorlázni is, na meg persze történelmi látnivalókat látogatni. Yacht bérlés a sziget szinte összes kikötőjében lehetséges. Szardínia attól függetlenül, hogy Olaszországhoz tartozik, hihetetlen autonómiával rendelkezik. Szardíniai szállások itt.

cala-goloritze

Nápoly

Nápoly egymillió lakosával Olaszország harmadik legnagyobb városa, a turisták egyik legnépszerűbb olasz uticélja, ha városlátogatásra érkeznek. A városból csodás panoráma tárul a Vezúvra és a tengerre, ami csodálatos kontrasztot alkot.A történelmi belváros lenyűgöző építményekkel várja a fényképezőgépet kattintgatni vágyó látogatókat. Kiváló éghajlatának köszönhetően májustól októberig kellemes hőmérséklettel fogadja a kíváncsi turistákat. Nápolyban a föld alatt húzódó barlangrendszer és a szűk sikátorok, valamint  a Nápolyi öböl igazán különleges élményt nyújt az ide látogatóknak. Szállások Nápolyban itt.

Nápoly