Intelligens tárolóhelyek a lakásban

A lakásfelújítás során gyakran feledkezünk meg azokról a helyekről, amiket nem használunk ki eléggé. Az intelligens tároló helyek kialakítása nagyon fontos lehet, főleg ha egy kisebb lakással állunk szembe lakásfelújítás során. Tároló helyeket elhelyezhetünk bárhol a lakásban, de a legtöbbet használt helyiség a nappali ahol, ha alaposan körülnéz, biztosan talál olyan helyet, ami nincs igazán kihasználva.

Függetlenül attól, hogy a lakás kicsi vagy nagy, egy kis plusz tárolóhely mindig jól jön. Ezen a gondolaton elindulva szinte bárhova elhelyezhetünk intelligens tárolóhelyeket a lakás bármely pontján. Ezek az inkább tárolási megoldások nem csak a plusz tároló hely kialakítását szolgálják, de megoldást nyújt azok számára, akik nem szeretnék, ha elrontaná a kinézetét a helyiségnek az ormótlan polcok vagy szekrények.

A megoldás a problémára az, hogy a teret úgy alakítjuk, hogy a meglévő bútorokban, lépcsőfokokban vagy ház részeiben elrejtjük az intelligens tárhelyeket, amik akár automatikusan is elénk tárulhatnak egy gombnyomásra.

A lakásfelújításkor vegyük mindig figyelembe, hol vannak azok a helyek, amit nem használunk ki teljesen és ide próbáljunk beszerelni intelligens tároló helyeket.

Mennyire befolyásolják a polcok a lakásunk stílusát?

A polcok egy nagyon kellemes hatást biztosítanak a lakásnak, anélkül hogy nagyon magas költségekbe vernénk magunkat, ezért lakásfelújításkor ezt is tartsuk szem előtt. A modern tervezési módszerek és dekorációs alapok, ne csak a helytakarékosság miatt (és itt utalunk a beépített polcokra), de funkcionális design miatt is használja a polcokat.

A beépített polcok esetében nagyon sok helyet tudunk spórolni, ami létfontosságú megoldás lehet egy kisebb lakás esetén. Ugyanakkor szem előtt kell tartani egy nagyon fontos dolgot is, ha szeretne egy szépen kialakított helyiséget, akkor semmilyen esetben sem zsúfoljuk túl őket. Természetesen ez nem vonatkozik a könyvekre, hiszen egy könyvtárra hasonlító helyiség nagy eleganciát mutat.

A polcokat nem feltétlenül a falakra felfüggesztve vagy beépítve képzeljük el. Vannak olyan polcok, amiket kisszekrény formájában érhetünk el és sokszor ezek praktikusabbak is, hiszen nem csak könnyen elérhetőek, de a tetejük különböző dísztárgyak vagy dekorációs elemek tárolására is alkalmas.

Egy komplett beépített szekrény készítés megrendelése esetén nagyon figyeljünk oda a helyiség stílusára, funkcionalitására és méretére mert, ezek azok a dolgok, amik nagyban befolyásolják azt, hogy első látásra a polcok milyen hangulatot biztosítanak lakásunknak.